fbpx

HEP – Horváth Építőmester Zrt

BÁCSVÍZ LABOR - KECSKEMÉT 1. SZÁMÚ VÍZMŰTELEP

Közműfejlesztés

A BÁCSVÍZ korábbi laboratóriuma 1993-ban költözött a cég Mindszenti körúti telephelyére, ahol egy kétszintes, korábban kazánházként funkcionáló épületrészben kapott helyet. A társaság évek óta tervezte, hogy szakembereit méltó helyre költöztesse. Mivel a létesítmény bővítése nem jelentett volna optimális megoldást, 2014-ben elindult az Izsáki úti központi telephelyen felépítendő laboratórium tervezési folyamata.

2018 második félévében nyílt lehetőség arra, hogy a részvénytársaság kedvező feltételekkel vehesse fel a beruházás megvalósításához szükséges banki hitelt, mely révén, a közgyűlés jóváhagyása után, 2019 februárjában indulhatott meg az építkezés.

A kivitelezés tizennégy hónapja alatt egy, a 21. századi elvárásoknak minden tekintetben megfelelő, több mint 900 négyzetméteres, korszerű laboratórium épült fel. A földszinten 55 különböző funkciójú helyiség kapott helyet, az épület emeleti szintjén pedig a gépészeti helyiségeket helyezték el.
Az épület különlegessége, hogy télen a fűtéshez, nyáron a hűtéshez szükséges hőenergiát az ivóvízből nyerik. A funkcionalitás és a rendeltetésszerű építészeti elrendezéssel párhuzamosan egy impozáns terasz, valamint egy élő tó teszi természetközelivé az új építményt.

PROJEKT NEVE:
LABOR ÉPÜLET ÉPÍTÉS

MUNKAVÉGZÉS HELYE:                        Kecskemét, Izsáki út.

KIVITELEZÉS IDŐTARTAMA:
2019.02. – 2020.04.

MEGBÍZÓ:
BÁCSVÍZ ZRT. 

Projekt volumen: 700 MForint                                       

Kattintson a cikk megjelenítéért a képre
MEGTEKINTÉS
MEGTEKINTÉS