fbpx

HEP – Horváth Építőmester Zrt

MONOR ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA

Energetika

A beruházásban az Ady Úti Általános Iskola teljes épülete és a József Attila Gimnázium Petőfi Sándor utcai szárnyának energetikai felújítása történt meg, melynek köszönhetően jelentős megtakarítás várható az energiafogyasztásban a külsőleg is megújult épületeknél. A petőfi utcai homlokzatnál továbbá a fal szellőzését is biztosító, a homlokzathoz illeszkedő andezit-lábazatot is kialakítottak. A munkálatokhoz közel 250 millió forint állami támogatás állt rendelkezésre, melyet az önkormányzat is kiegészített, így a projekt értéke közel 300 millió forintra nőtt.A homlokzati nyílászárókat mindkét épület esetében lecserélték, valamint a homlokzati födém, a lapostetős épületrészek, és a padlásfödémek hőszigetelése is megtörtént. A külső szigetelések 15 cm vastag EPS anyaggal, a lábazatok 12 cm vastag XPS szigetelőanyaggal készültek el. Mindezek mellett 15 Kw napelem-rendszer telepítése valósult meg.

Az iskolák homlokzatánál a múlt század első felére jellemző homlokzati megjelenést igyekeztek kialakítani mind színben, mind formában.

Továbbá az általános iskolára felkerült az alapításkor felvett neve: Magyar Királyi Állami Polgári Fiú és Leány Iskola, a régi képeslapokon fellelhető formában. „Ezzel is tisztelegve a múlt és őseink felé” – emelte ki az ügyvezető.

PROJEKT NEVE:
Monor Iskola Energetika

MUNKAVÉGZÉS HELYE:                        

Monor Ady út

KIVITELEZÉS IDŐTARTAMA:
Több körben 2019-2020

MEGBÍZÓ:
Monor Önkormányzat

Projekt volumen: 700 MForint