fbpx

HEP – Horváth Építőmester Zrt

Jövő év elején nyit az Aqua Hotel Kecskemét

2022 februárjában nyitja meg kapuit az Aqua Hotel Kecskemét a Kecskeméti Fürdő szomszédságában. A három csillagos szálloda építése 15 hónappal ezelőtt kezdődött, ma (hétfőn) tartották az épület műszaki átadását. A hotel különlegessége, hogy közvetlen átjárással rendelkezik a versenyuszoda medenceteréhez.

Már a berendezés nagy része is a helyére került Kecskemét legújabb szállodájában. Erről mi is meggyőződhettünk az impozáns épület műszaki átadásán. Ekkor ellenőrizték a szakemberek, hogy minden megfelel-e a követelményeknek.

– Mintegy két és fél évvel ezelőtt kezdődött el a tervezés. Ekkor döntöttük el, hogy jó lenne a fürdő mellé építeni egy olyan kis szállodát, amely kiegészíti a létesítmény szolgáltatásait: szállást biztosít azok számára, akik pihenni, sportolni szeretnének, vagy szívesen felfedeznék Kecskemétet – idézte fel a kezdeteket Bus Gábor, az Aqua Hotel Kecskemét társtulajdonosa.

Az épület tervezése 2019 végén, 2020 elején kezdődött. A hotel önerőből és piaci hitel bevonásával, mintegy 1 milliárd forintból épült fel. A kivitelezést a Horváth Építőmester Zrt. végezte el.

Gyenes Balázs, a Horváth Építőmester Zrt. igazgatótanácsának tagja elmondta, hogy 2020 őszén kezdődött el a beruházás a tervezési munkával, az  úgynevezett Design & Build koncepció alapján. – Ez azt jelenti, hogy a rendelkezésre álló engedélyes terveket kellett átdolgoznunk kiviteli tervekké a megrendelői igényeket, illetve a helyi adottságokat figyelembe véve – részletezte Gyenes Balázs.

A beruházás a koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére is időben elkészült a rendelkezésre álló 15 hónap alatt. A megfeszített munka eredményeként készült el a földszint plusz két emelet magasságú hotel és annak 41 szobája. A szálloda ráadásul közvetlen átjárást biztosít a szomszédos fürdőbe. 

Mint megtudtuk, a három csillagos hotel várhatóan február elején nyitja meg kapuit, és 12 új munkahelyet teremt a városban.

– A Kecskeméti Fürdővel nagyon szoros együttműködésben dolgozunk. Ez megmutatkozik abban is, hogy a vendégek egy fürdőköntösben, papucsban át tudnak sétálni egy zárt folyosón, innen a recepciónk mellől – árulta el Kaszabné Vörösmarti Lili, az Aqua Hotel Kecskemét szállodaigazgatója. Hozzátette, első körben reggelit és szálláshelyet biztosítanak, ugyanakkor a fürdő minden szolgáltatását igénybe tudják venni vendégeik. Terveik szerint ez mintegy 80-100 millió forint plusz árbevételt jelent a Kecskeméti Fürdőnek.

A szomszédos területeken a Hírös Sport Nonprofit Kft. több létesítménye is megtalálható. Így az Aqua Hotel Kecskemét kiváló szálláshelyet kínál a pihenni vágyóknak, az egyéni és a csapatsportolóknak egyaránt.